vrijdag 18 mei 2012

Proefnotitie: Parels voor de zwijnen

Het "Parels voor de Zwijnen" bier is een bitter, of althans dat was het grote idee. Dit bier lijkt nergens op een echte Engelse bitter; hij is te zoet, te zwaar en niet "Engels" genoeg. Hier zijn de proefnotities:

Uiterlijk: Donker koper, wat rode tinten. Het schuim is dik en compact en zakt na verloop van tijd in tot een romige laag. Er is weinig koolzuur te zien.

Geur: Flink moutig met karamelmout en wat krenten, vijgen. De geur doet denken aan een Rochefort 8. Een heel klein beetje diacetyl komt door in de geur. De Ringwood Ale gist kan in sommige gevallen wat produceren. Het is niet storend. Geen van de geuren springen eruit. 

Smaak: Dit bier heeft veel dextrines, waardoor het bier erg vol en zoet is. In de smaak zit veel karamelmout en wat krenten, wat lijkt op Special-B. De gist geeft een typerende smaak af die niet heel erg Engels aandoet. Misschien door de wat overmatige moutigheid wordt dit ondergesneeuwd. Ik mis vooral de Engelse fruitigheid. Deze smaak is lastig te omschrijven, maar komt vaak voor in Engelse Ales. Het lijkt een combinatie van exotisch fruit en een soort mineraligheid.

Oordeel: Een zoet bier met een prettige afdronk. Niet te bitter en volmoutig. Geen typische Engelse Ale, wel een prima bier voor de minder extreme bierdrinker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...