zondag 5 mei 2013

Proefnotitie: Persephone Granaatappel ale

Het bier met de granaatappels zit inmiddels een tijdje op de fles. Dit was een kleine batch met de granaatappel als basis, daaromheen is het recept samengesteld. Het recept is hier weergegeven.

Het bier schenkt net niet helder uit, het koolzuur is rustig. De kleur is goudgeel en het schuim blijft mooi op het bier staan en zakt wat in na verloop van tijd.

De geur is duidelijk fruitig, als een soort cassis met een citrushoppig accent. Het bier
heeft duidelijk een rood fruitgeur, maar niet perse terug te herleiden naar de granaatappel. De Citra hop geeft het bier een duidelijke citrus, welke het rood fruit mooi ondersteunt.

  De smaak is mooi fruitig, waarin de smaak wat duidelijker granaatappel is dan de geur. Verder doet de smaak denken aan citroen en cassis. De smaak van de granaatappel lijkt in tijd iets af te nemen, maar het bier heeft een mooie granaatappelsmaak die het bier een prettige fruitigheid geven. De moutbasis bestaat uit alleen pilsmout en dit bier zou wat dieper worden van een toevoeging van wat (lichte) caramout. De tannines uit de granaatappel geven het bier een licht trekkerig mondgevoel. Dit geeft de indruk van een droog bier, wat het in werkelijkheid niet echt is, de basissmaak is zoetig. Verder  is de bitterheid van het bier iets te hoog, wat deze indruk versterkt. De Citra hop werkt goed in dit bier, een mooie versteviging met citrus van het fruit. De citrus bestaat uit voornamelijk citroen en limoen. 

Voor een volgende keer zijn er een aantal punten die verbeterd kunnen worden. Het bier mag iets minder bitter en met alleen granaatappel wordt het bier iets te tannine-achtig. Een volgende keer zou ik half granaatappel en half framboos willen proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...