Uiterlijk: een diep donkerbruin, net geen zwart bier met een flinke beige schuimkraag. Bij het openen van de fles is er teveel koolzuur aanwezig. Als gevolgd de flinke schuimkraag die snel inzakt tot een romig laagje.
De smaak is prettig gebrand. In tegenstelling tot andere stevige stouts, heeft dit bier geen extreme bitterheid, met 44 IBU is dit laag te noemen voor de stijl. Dit is bewust laag gehouden, zodat er meer ruimte zou overblijven voor de pepers. Die opzet lijkt gelukt. De donkere mouten geven een prettige moutbitter die donkere chocolade en donkere broodkorst opleveren, daarachter is de peper aanwezig. Daarna komt eigenlijk de bitter pas. De peper wordt duidelijk bij het doorslikken en na het doorslikken is de pittigheid redelijk kort. De smaak van de peper is kruidig, rokerig, 'donker', en geeft een ietwat balsamico-achtige smaak. Deze smaken zijn subtiel en strekken niet te lang uit. De pittigheid zou zeker wat hoger kunnen, maar dit bier is zeker geslaagd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten