
De geur is typisch hoppig zoals een IPA moet zijn. De typische fruitige geur van de Amarillo hop herken je uit duizenden. Hierachter is er echter een kruidige, mintachtige geur te ruiken die afkomstig moet zijn van de jasmijn. Het heeft ook wel iets wel van tijm of oregano. Zeker een interessante geur. De mout lijkt een wat vollere dextrineachtige geur te geven die het hopgeweld ondersteunt.
De smaak is redelijk bitter, voor IPA begrippen niet schokkend, maar wel genoeg om de smaakpapillen een dreun te geven. De tweede slok smaakt al wat bitterder en dit bouwt zich op bij elke slok. De hop is goed aanwezig en heeft een mooie fruitige, kruidige en licht harsige smaak. De jasmijn is subtiel aanwezig en geeft ook hier een mint, tijmsmaak. De mout speelt in dit bier een ondersteunende rol en geeft niet veel smaak, een lichte broodachtige smaak en een licht plakkerig mondgevoel is het enige dat boven de hop uitkomt.
De toevoeging van Jasmijn geeft een prettige en interessante smaak die in dit bier wat overschaduwd wordt door de hop. De balans is iets doorgeslagen naar de bitterheid en hoppigheid waardoor de jasmijn niet helemaal de sterrol kan vervullen. Een blond of APA met jasmijn zou prima kunnen werken. Die houden we nog even in gedachten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten