In het kader van de Brand pilsbrouwwedstrijd is het Vinger aan de Pils gebrouwen. Een bierstijl die normaalgesproken niet hoog op de agenda staat bij de brouwerij. De beloofde prijs van 40.000 liter van het eigen pils gebrouwen bij de Brand brouwerij, hebben mij toch overgehaald. En natuurlijk de eeuwige roem. Het mocht allemaal niet zo zijn. De insteek is toch blijkbaar een traditionele pils met een goede bitter en een hoparoma geweest. Niet te vergelijken met een pils met rijst en een medium bitterheid en te veel fruitigheid. Er deugde waarschijnlijk niet veel aan.
Afijn, wat vinden we er zelf van? Was het echt helemaal ruk of valt het mee? We gaan eens een fles openkraken, een van de laatste flessen, dus het valt waarschijnlijk wel mee.
Uiterlijk: Redelijk veel koolzuur, te veel voor een pils, de schuimkraag is uitbundig, mede door de hoeveelheid koolzuur. De schuimkraag is redelijk grof bubbelig. De kleur is geel met een sprankje goud. Het bier is net niet helder. Bij kamertemperatuur is het bier wel helder.Op de foto is het bier een aantal keer bijgeschonken, wat de helderheid geen goed doet.
Geur: Granig , misschien wat nootachtig. De gist geeft een ietwat bouillonachtige geur. Er is een citrusachtige geur die waarschijnlijk van de rijst en de gist komt. Alle geuren zijn licht aanwezig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten