zondag 1 maart 2015

Proefnotitie: Diablo Fuego 2015

Zoals al eerder gemeld op deze blog: een nieuwe versie van de Diablo Fuego is afgelopen februari uitgekomen. Deze versie heeft een aantal kleine aanpassingen ten opzichte van het eerste bier, waarbij de grootste verandering de hoeveelheid pepers en pittigheid flink omlaag zijn gebracht. De eerste versie was wel erg pittig en niet voor ieders smaakpalet bedoeld. 

De Diablo Fuego 2015 smaakt meer naar het eerste concept-thuisbrouwsel, waarbij de chocolade en kaneel meer naar de voorgrond treden en de pittigheid alleen een verwarmend effect in het midden van de slok heeft. Meer balans, minder pittig dus. Hieronder volgt de proefnotitie van het bier.

Het bier schenkt in met een fijn, beige schuim dat vrij snel verdwijnt na het inschenken. Het koolzuurniveau is niet al te hoog en wat beter, minder, dan bij versie 1. 

De geur is vol van rook, pepers met een wat 'groenteachtige' draai. Een geur die moet groeien, maar na doorsnuiven volgt snel de chocolade, cacao en ergens ver weg de kaneel. De moutbasis is prettig en biedt een volle, moutige, donkere broodkorstgeur. 

De smaak is bij de eerste slok in een keer binnen! BAM! Een achtbaan van smaken: Mout, chocolade, peper, bitter en peper bij het doorslikken. De pittigheid is tintelend en geeft een aparte sensatie aan het bier. Het bier vult de hele mond met deze pittigheid en draagt verder bij aan de volheid en zwaarte van het bier. Na het doorslikken is de pittigheid snel verdwenen en nodigt het bier uit tot het nemen van nog een slok. De 9,5% alcohol zijn goed te merken, maar desondanks is de alcohol goed verborgen. 

Een bier met pepers zal nooit een allemansvriend worden, maar ik denk dat met dit recept meer mensen over de streep getrokken zullen worden om het bier te drinken. Voor een beoordeling van het bier kun je Untappd raadplegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...