donderdag 13 september 2012

Brouwerijbezoek: Brewerkz in Singapore

Onlangs heb ik een tijdje in Singapore mogen rondlopen en kwam daar de brouwerij Brewerkz tegen. Deze lag op een ideale locatie langs het water met heel veel aanloop en een mooie plek in de schaduw. 

De brouwerij is in 1997 opgezet door een Amerikaan en dat is ook meteen duidelijk als je het biermenu voorgeschoteld krijgt, met een IPA, Hopback Amber, Oatmeal Stout en Brown Ale. Een mooie afwisseling tussen de San Miguel, Tiger en andere pilsen. Hoegaarden wit is ook behoorlijk populair.

De brouwerij heeft een behoorlijke capaciteit voor het oppervlak waarop de brouwerij staat. De brouwketel heeft een volume van 1000 liter. Op de achtergrond waren 4 grote CCT's te zien. In totaal wordt er 2500 hectoliter per jaar gebrouwen.

Het assortiment bestaat uit een 10 tal bieren verpakt in flessen, 5 liter vaatjes en allerlei formaten kegs. De prijzen zijn redelijk hoog, niet verwonderlijk voor een land waar een halve liter pils al gauw 8 euro moet kosten.


In de meeste Amerikaanse brouwerijen is het mogelijk om een zogenaamde 'taster' te bestellen. Van elk bier een proefglaasje, waarmee je een goed idee kan krijgen over de bieren. Op mijn proefplankje waren de IPA, Hopback amber, White Rabbit en Black Pig. Alle bieren waren van goede kwaliteit, de hopback amber was niet zo koud en de white rabbit had een erg clean karakter voor een weizen. Met de tropische temperaturen in Singapore was het desalniettemin een  verfrissend bier. 
 
Van de bieren die geproefd zijn heb ik een proefnotitie geschreven. Er staan nog een paar bieren te wachten in de kelder voor verder proeven. 
 
India Pale Ale 
Een Engels bier, gebrouwen met Pilgrim, Fuggles en Goldings hop. Een licht amber bier met 6% alcohol.

Hopback Ale
Dit bier wordt rechtstreeks uit de cask getapt en dus niet heel koud geschonken. Het is een Engelse bitter, gebrouwen met Pilgrim, Fuggles en Goldings hop. Gedrooghopt, medium bitter en met een caramel moutige smaak.

White Rabbit

Een zwaar Weizenbier van 7%, erg hoppig en wat weinig kruidnagel en banaan in de smaak. Verder iets te veel body.
  
Black Pig
Het verjaardagsbier van de brouwerij. Een donker, moutige brown ale met een bittere basis en duidelijk Amerikaanse hopsoorten.

Balestier Brown Ale
Een brown ale met geroosterde smaken en een volle moutigheid. Net als de Black Pig met Amerikaanse hopsoorten, maar minder bitter en minder hop aromatisch. In de geur is dit bier gebrand, maar er is een aparte geur, welke lijkt op gebrand sesamzaad. In de smaak komt dit  minder terug en heeft het bier een koffie en chocoladesmaak, aangevuld met een medium bitterheid en prettige doordrinkbaarheid. 

Al met al een mooie brouwerij met een goede sfeer. De bieren blinken uit in de Amerikaanse stijlen, de Europese stijlen zijn niet helemaal in balans en wijken naar mijn menig teveel af van de stijl. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...