zaterdag 14 juli 2012

Proefnotitie: Skeleton Bitter

Bij een brouwdag hoort ook een proefnotitie, dus vandaag is het Skeleton Bitter bier van 3,5% geproefd. Aangezien dit de eerste keer is dat ik een bier met zo weinig alcohol gebrouwen heb, lijkt me dit meer een startpunt voor volgende bieren met weinig alcohol. Afijn, opentrekken die fles.

Uiterlijk: Goud gekleurd, inzakkend glasplakkend schuim, helder, redelijk veel koolzuur voor een Engelse Ale.

Geur: Flink hoppig door het drooghoppen met Premiant. Een moutige basis vormt het fundament voor dit bier en wordt ondersteunt door de licht fruitige gistsmaken.

De smaak is licht en heeft een erg lichte moutbasis, die bijna richting een pils gaat. In principe niet zo vreemd, want het bier heeft erg weinig mout in zich. Met een andere basismout zoals Maris Otter zou dit beter kunnen worden. Deze mout heeft een diepere moutsmaak en is natuurlijk ook echt Engels.  De gist geeft een licht fruitige smaak die doet denken aan marmelade en perziken. De Premiant hop geeft een mooie hoppige en grassige toevoeging. Het bier drinkt makkelijk weg. Een prima bier wat de vergelijking met een 5% bier prima aankan.

Oordeel: De volgende brouwpoging voor een bier met zo weinig alcohol zal meer caramout bevatten en donkerder zijn. De kleur en body van dit bieren zijn niet helemaal zoals ik het in gedachten heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...