De zaden heb ik via een het PeppersRus forum op internet gekocht. De beschrijvingen bieden vaak een fantastische smaakomschrijving dus uiteindelijk heb ik 8 verschillende soorten gekocht. Deze variëren van medium heet tot extreem pittig. Het zijn de volgende soorten, inclusief Scoville waarden (pittigheid) geworden:
- Ancho Grande 1000-2000
- Jalapeno Early 4000-5000
- Lemon Drop 30.000-50.000
- Fatalii 100.000-300.000
- Scotch Bonnet Red 200.000-350.000
- Habanero chocolate 300.000-400.000
- 7 Pod strain onbekend
- Bhut Jalokia Chocolate 855.000 - 1.041.427
09/07/13 De peperplanten zijn goed gegroeid en hebben een flinke lengte bereikt. De temperatuur onder het zolderraam is behoorlijk hoog geworden en de bladeren werden geel. Toen dit net begon, ben ik begonnen met extra voeding in het water, maar dit leek niet te helpen. Daarnaast is er ook een soort spint op de planten gekomen. Hierdoor heb ik een paar planten moeten verwijderen. Na wat zoeken op het internet kwam ik achter de vermoedelijke oorzaak van het geel worden van de bladeren. Door een beperkte ventilatie en hoge temperaturen laat de plant bladeren en bloemetjes los. Er komen ook geen vruchten aan. Nu de temperaturen buiten hoger zijn, durfde ik ze buiten te zetten. Dit heeft meteen een goed resultaat. De plant geeft mooi blad en de bloemetjes worden al vruchten. Dat gaat de goede kant op.
4/8/2013 De planten groeien goed buiten en door de toevoeging van wat meststof groeien de planten erg goed en komen er aan de Jalapeno, Bhut Jolokia en Lemon Drop planten ook pepers.
De andere planten (7-Pod en Scotch Bonnet) hebben wel bloemen, maar nog geen pepers. Hier wat foto's van de Jalapeno en de Bhut Jolokia pepers.
De eerste pepers zijn van de plant, een enkele Bhut Jolokia en Lemon Drop. De Jalapeno heeft al een aantal pepers opgeleverd. En er komen er nog meer aan.
De pepers zullen gedroogd en gerookt worden. Zeker de Lemon drop, Jalapeno en Ancho grande zijn goede kandidaten hiervoor. De Lemon drop schijnt een echte citroensmaak te hebben, waardoor deze mij in combinatie met bier zeker aanspreekt. De andere pepers zullen waarschijnlijk gebruikt worden voor hete sauzen.
Wanneer er meer ontwikkelingen zijn, zullen deze in dit topic worden gemeld.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten