maandag 6 juni 2016

Afscheid van Brouwerij De Watertoren

Een maand geleden hebben we bij Brouwerij De Watertoren een brief binnengekregen van een advocaat met het vriendelijk verzoek tot het wijzigen van de naam van de brouwerij en deze blog vanwege het merkenrecht. Tegen een kleine vergoeding zouden we dan een vervelende proces of erger (!) kunnen voorkomen. Aangezien we bij de brouwerij niet vies zijn van een paar centen, hebben we resoluut afgeslagen en zijn we met klamme handjes weggelopen. In ons hoofd alleen maar hopend dat ze ons terug zouden roepen met een beter bod. Alsof je in Thailand wegloopt bij een straatverkoper. Na de volgende brief met een toezegging van een bedrag van een aantal nullen konden we eindelijk de billen weer ontspannen. Aanpakken en wegwezen!

Nu alles achter de rug is en we het geld op de bank hebben staan, is dit het afscheid van de naam Brouwerij De Watertoren. Eigenlijk een belachelijk naam; de brouwerij zit helemaal niet in een watertoren. Met een beetje geluk en heel hoog springen, kan je het topje van het dak nog net zien. Ze mogen trouwens van mij de naam houden, het sloeg nergens op. Maar verzin dan maar eens een goede naam. Het brouwerijlandschap is tegenwoordig vol en er worden heel veel slechte namen bedacht. Vol goede moed is er een hele middag Post-it notes geplakt en gebrainstormd, maar beter dan brouwerij de Lamme Tak of brouwerij Seperator werd het niet. Ook alle suggesties van ooms, tantes, verre vrienden en onbekenden leverden een bak ellende op. Brouwerij de Pollepel, iemand? 


En net toen het qua namen niet erger leek te kunnen, kwam de nieuwe naam in een visioen binnen. Dit is de naam, geen twijfel meer over mogelijk.

 Brouwerij Het Ferment   

is geboren! 

Er zal niets veranderen aan de opzet en insteek van de brouwerij. De recepten zullen nog steeds experimenteel zijn en de bieren zo veel mogelijk apart.  Volg brouwerij Het Ferment via de volgende link.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...